Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasını nasıl buluyor? Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin'den özel açıklamalar

Taliban Basın Sözcüsü Suheyl Şahin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna, "Her ülkenin kendi dış politikası vardır. Her ülkenin ve halkının en iyi şekilde çıkarlarına yöneliktir. Buna saygı duyuyoruz. Karşılıklı destek ve iş birliğine doğru ilerlerken ilişkilerimiz zaten güçlenecek ve gelişecek. Ayrıca iki ülke arasında daha fazla güven tesis etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

13 Eylül 2021 - 12:23

Sürecin başından beri Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirten Suheyl Şahin, "Güvenlik güçlerimiz işgal zamanında bile Türk kuvvetlerine saldırmadı. Bu da bir iyi niyet gösterisiydi. Çünkü Türkiye Müslüman bir ülkeydi. Zira gelecekte pozitif ve yapıcı bir ilişki geliştirmek istiyorduk. Bu sadece bir yönüydü. Yani ilişkilerimize yeni başlamıyoruz. Ancak ilişkilerimizi gelecekte güçlendirmek ve artırmak istiyoruz" dedi.

"TÜRK HALKININ DESTEKLERİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Açıklamasının devamında Türk halkına da bir çağrıda bulunan Şahin, "Ülkeyi özgürleştirmek için mücadele veren Afganlara sempati duyan Türk halkına müteşekkirim. Türk halkına buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; hem desteklerine hem de dualarına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENİP GELİŞECEK"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna ise Şahin şu yanıtı verdi: "Her ülkenin kendi dış politikası vardır. Her ülkenin ve halkının en iyi şekilde çıkarlarına yöneliktir. Buna saygı duyuyoruz. Politikalarını belirleme hakları vardır. Fakat bizim tasarımız daha çok karşılıklı ilişkiler üzerine. Karşılıklı çıkarlarımız ve amaçlarımız olan alanlara odaklanıyoruz. İlişkilerimiz aynı zamanda karşılıklı saygı ve çıkara bağlı. Karşılıklı destek ve iş birliğine doğru ilerlerken ilişkilerimiz zaten güçlenecek ve gelişecek. Ayrıca iki ülke arasında daha fazla güven tesis etmiş olacağız."

YORUMLAR

• 0 Yorum